Overdracht van het CKH

Vanaf 2005-2006 neemt Christel Lombaerts de leiding over van Anne Vervarcke voor het reilen en zeilen van het opleidingscentrum.

Speech Anne Vervarcke:

Het CKH is zo’n 15 jaar geleden ontstaan uit de kern van een kleine groep die zich wou laten bijscholen.
Als een plantje op een vruchtbare bodem is die initiatief beginnen groeien en bloeien, heeft takken, bladeren, jonge scheuten en vrucht gekregen. Het struikgewas is nu zo groot en uitgebreid geworden dat het verzorgen en onderhoud teveel is geworden voor 1 persoon (tussen haakjes: zelfs wanneer die 1 persoon enorm geholpen en gesteund wordt door de grote afwezige: Paul Temmermans).

Bovendien lokken mij andere horizonten over de nationale grenzen en wordt mijn aandacht vooral getrokken naar het doorgronden van de geheimen van de homeopathie in het bijzonder en het leven in het algemeen.
Daarmee bedoel ik dat ik weer ga schrijven, een eigen uitgeverij opstarten en zo nog ’t een en ’t ander…

In Christel heb ik na een jaar intensieve samenwerking het volste vertrouwen als mijn opvolgster, als zaakvoerder en directie van het hele CKH.
Ze combineert alle kwaliteiten van een doorwinterde topsecretaresse met de capaciteiten van een professioneel homeopaat.

Hoewel ik vooralsnog als docent in het CKH en als organisator van de nascholing van dichtbij betrokken blijf, draag ik met een gerust gemoed het CKH over aan Christel, wetende dat onder haar deskundige leiding, met haar organisatietalent, inzicht en diplomatie, wat ik opgestart heb in de best mogelijke handen is terecht gekomen.


Speech Christel Lombaerts:

Beste docenten en studenten,

Sinds Anne zo'n vijftien jaar geleden het CKH oprichtte, heeft ze met haar gedrevenheid, niet aflatend enthousiasme, kunde en ervaring, het CKH tot de toonaangevende opleiding in België van het ogenblik gemaakt. Van in het begin heeft ze het pad van de Indische school gekozen, een weg die steeds breder wordt en steeds mooier perspectief biedt.

Hierover zou ik zou uren kunnen uitweiden maar ik zal het hier kort en krachtig houden: het is mijn bedoeling verder te bouwen op het verleden, te groeien in de toekomst, en niet alleen de vlam in de haard te bewaken, maar vooral ook de dynamiek van ons centrum uit te dragen - ook in verschillende fasen naar officiële instanties toe.

In mijn ideaalbeeld komen uiteindelijk alle paden die men in de homeopathie heeft ingeslagen, uit op één groot maatschappelijk plein, waar de klassieke homeopathie de plaats kan krijgen die haar toekomt, niet meer of niet minder.
En daarvoor rekenen we op jullie allen, niet in het minst op dit prachtige teachers-team, dat onder de coaching van Anne alleen maar steeds meer en beter vrucht kan dragen.