Congres 2004: Nandita Shah

Nandita ShahNandita Shah, een vroegere collega van Rajan Sankaran, die nu woont en werkt in Auroville, had voor dit congres een achttal cases mee die als illustratie dienden voor Rajans methode. Zij demonstreerde hoe men tijdens de anamnese de Chief Complaint exploreert, tot op het niveau van de sensations en hoe men de miasma- en kingdom-woorden oppikt en gebruikt in de analyse. Op overtuigende wijze bracht zij daarbij voorbeelden van plantaardige middelen die via een andere werkwijze moeilijk of niet gevonden zouden zijn (Perubalsem). Toch liet Nandita zien dat de 'nieuwe methode' niet alle vorige kennis overbodig maakt maar net een stap verder gaat: van niveau vier naar niveau vijf.
Zij blijft voor al haar cases gebruik maken van de repertorisatieprogramma's en alle Materia Medica informatie. Door haar ongekunstelde manier van optreden gaf zij het publiek de boodschap mee dat het perfect in staat is de cases die zij opgelost heeft, eveneens tot een goed einde te brengen. Met een indrukwekkende Buteo case sloot zij het homeopathie gedeelte af.

Tot slot bracht zij nog een presentatie van haar filosofische inzichten, waarbij zij besloot dat 'the minimal dose for maximum effect' zich niet alleen tot homeopathie moet beperken maar in alle domeinen van het leven toepasselijk is.