Congres 2008: Dinesh Chauhan

dineshOp 24 en 25 mei 2008 was Dinesh Chauhan (Bombay Group) te gast in Leuven. Voor een geïnteresseerd publiek gaf hij een interactief seminarie over de stapsgewijze anamnesetechniek die hij uitgewerkt heeft op basis van de methode ontwikkeld door Sankaran. Ter illustratie bracht hij vier cases uit de verschillende rijken (plant, mineraal, dier). Bovendien illustreerde hij aan de hand van een kindercasus hoe zijn case-taking of case-witnessing technieken ook bij kinderen hanteerbaar zijn.
Een persoonlijke getuigenis van een deelneemster:
“Laat het maar meteen gezegd zijn: het congres in Leuven met Dinesh Chauhan was schitterend! Gedurende twee dagen nam Dinesh de deelnemers mee doorheen vier cases die zeer verschillend, en daarom ook zo boeiend waren. Wat hij beloofde, gebeurde ook: in tegenstelling tot wat de ervaring is van veel homeopaten, waren deze keer alle deelnemers aan het congres het met elkaar eens. Iedereen was overtuigd van de juiste middelenkeuze van Dinesh Chauhan!
Ook werd het tijdens deze twee dagen weer duidelijk dat het succes van een goede casus staat of valt met de kwaliteit van de anamnese. Dinesh Chauhan deelde wat dat betreft zijn ervaring met de aanwezigen.
Ook voor een leuke noot werd gezorgd. Als Dinesh zijn “boekje” bovenhaalde werd er al gegniffeld want iedereen wist dat er bij wijze van ontspanning tussendoor een welgeplaatste en goed gebrachte “joke” op komst was.
Dat er op algemeen verzoek zondag een half uurtje vroeger begonnen werd, dat de pauze ingekort werd en de afronding te vroeg kwam, bevestigt alweer: de afwezigen hadden ongelijk….”